Valtuustoaloite pienten uimarantojen parkkipaikkojen ja turvallisuuden lisäämiseksi

Kulunut kesä osoitti että pieniä järville sijoittuvia uimarantoja käytetään enemmän meren sinilevä tilanteen takia. Lisääntyneestä käytöstä johtuen tulisikin kiinnittää huomiota myös pienemmille uimarannoille pääsyyn ja niiden parkkipaikkojen turvallisuuteen.

Merkjärven uimaranta sijaitsee pienen ja mutkaisen hiekkatien päässä joka kului tänä kesänä huomattavan paljon johtuen lisääntyneestä liikenteestä. Vehkjärventien varrella sijaitseva Vähäjärven uimaranta on taas kohtalaisesti liikennöidyn kylätien varrella ja sieltä kantautuikin pitkin kesää huolestuttavia vaaratilanteita.

Autoja oli usein parkkeerattu jonoksi asti pitkin tien reunoja, kun parkkipaikan mitoitus on pieni ja autoilta uimaan kirmailevat lapset juoksivat ohiajavien autojenkin eteen aiheuttaen näin vaaratilanteita. Vehkjärventiellä uimarannan kohdalla on 80km/h nopeusrajoitus. Ensikesää jo ajatellen on Vähäjärven uimarannan parkkipaikkoja lisättävä ja ohikulkevan liikenteen nopeutta alennettava liikennemerkein kesäajaksi. Muiden uimarantojen, kuten Merkjärven uimarannan kohdalta toivoisimme kaupungin osallistuvan teiden ylläpitoon aktiivisemmin, ettei tienhoito jäisi yksin tienhoitokuntien harteille. Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa