Valtuustoaloite Parkkipaikkojen lisäyksestä Sibeliuskadulle ja keskustaalueelle

Minua on lähestynyt useampi haminalainen yrittäjä, koska keskusta-alueen yrittäjät ovat kokeneet että pysäköintitilaa autoille on liian vähän Haminan keskustassa Sibeliuskadulla ja keskustan hotellin edustalla. Pula pysäköintipaikoista korostuu erityisesti paikallisten tapahtumien aikana, ja tämä on huonoa mainosta kaupungillemme. Kiinteistö OY Haminan Linnoituksen hotelli on taloyhtiön kokouksessaan esittänyt kirjallisen myöntymyksen ja toiveen vinoparkin muodostamisesta Sibeliuskadulle hotellin edustan käsittäen. Kyseisellä tieosuudella sijaitsevat myös ravintola ja apteekki, joiden edessä vilkasta asiakasliikennettä ja taksiliikennettä on jatkuvasti. Uusien pysäköintipaikkojen tarvetta on lisännyt keskustan uimahalli ja sen asiakkaat. Nykyisellään uimahallin edustalla on liian vähän pysäköintitilaa, ja osa paikoista on varattu uimallin kiinteistön yhteydessä sijaitseville asuntojen asukkaille.

Nykyisellään Sibeliuskadulle mahtuu pysäköimään noin 20 henkilöautoa välille Puistokatu -Satamakatu. Vinoparkilla saataisiin helposti noin 15 – 20 autopaikkaa lisää. Jotta Sibeliuskadun ajorata ei tulisi liikenteelle liian ahtaaksi, voisi uimahallin kohdalta Panimokadulle tieosuutta leventää siirtämällä jalkakäytävää uimahallia lähemmäksi. Myös Panimokadulle mahtuisi hyvin vinoparkkipaikka, sillä kyseinen katu on Sibeliuskatua leveämpi. Tarkemmat yksityiskohtaiset suunnitelmat jätän asiantuntijoiden harkittavaksi ja tehtäväksi.

Lisäksi ehdotan, että Haminan kaupunkikehityksessä tehtäisiin pysäköintialuesuunnitelma koko kaupungin keskustan alueelle, jossa erilaisilla ratkaisuilla pyrittäisiin luomaan lisää pysäköintitilaa Haminan keskustan alueelle. Tällaiseen luo tilausta torialueen pysäköintipaikkojen väheneminen torialueen uudistuksen myötä. Näin pienelle kaupungillemme tärkeiden PK-yrittäjien yksi toive tulisi kuulluksi.

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa