Trump edustaa realismia

Kymen sanomien pääkirjoitus “Trump lietsoo äärilaitaa” (29.10) antaa ymmärtää, että presidentti Trump olisi jollakin tavalla vastuussa viime viikolla tapahtuneisiin kirjepommilähetyksiin ja juutalaisten synagogassa tapahtuneeseen valitettavaan ja tuomittavaan välikohtaukseen, joka traagisesti vaati useamman ihmisen hengen. Trump on yksiselitteisesti tuominnut tapahtumat ja määrännyt perusteellisen tutkinnan. On selvää, ettei uhkauksille ja konkreettisille iskuille ole tilaa länsimaisessa demokratiassa, sitä ei voi suvaita ja sellainen tulee tuomita ja torjua kaikissa tilanteissa.

Valtamedian harjoittama presidentti Trumpin vastainen kampanjointi, jota useimmiten harjoitetaan virheellisillä mielikuvilla, on täysin perusteetonta ja törkeää. Medialta jää usein huomaamatta, että itseasiassa Trump on myötämielisempi Lähi-idän ainoalle länsimaiselle demokratialle, Israelille, ja juutalaisille yleensä kuin moni hänen edeltäjänsä. Joten antisemitismin voi tältä osin heittää romukoppaan. Oslon yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan antisemitismi ei myöskään ole ns. äärioikeistolainen ilmiö, vaikka sellaista mielikuvaa valtamedia haluaa luoda. Äärivasemmistolaiset ovat tutkimuksen mukaan syyllistyneet hyökkäyksiin juutalaisia kohtaan keskimäärin kolme kertaa yleisemmin. Muslimien osuus on vielä korkeampi, liki kymmenkertainen. Mutta kuten tapana on niin myös tässä islamin kritisointia pidetään tabuna.

Pääkirjoituksessa muistutetaan miten kahtiajakautunut Yhdysvallat on. Demokraattien sotarummut eivät laantuneet presidentinvaalien jälkeen vaan he tekevät määrätietoisesti töitä vaikeuttaakseen presidentin työtä, jopa valehtelemalla. Tämä kaikki uppoaa suomalaiseen liberaaliin mediaan kuin kuuma veitsi voihin. Trump on tarjonnut sovintoa vaalien jälkeen useaan kertaan, mutta demokraateissa kytee edelleen tarve panna Trump viralta tavalla tai toisella, keinoja kaihtamatta. Vastaava tarve ja lapsellinen kiukku tuntuu kytevän myös suomalaisessa “laatujournalismissa”. Edelleen jaksetaan muistuttaa, paljonko Hillary Clinton sai ääniä ja mitä kaikkea Trump on töpeksinyt elämänsä aikana. Jokaisesta valtionpäämiehestä löytyy varmasti jotakin, minkä voi uutisoida negatiivisessa valossa, mutta suomalainen valtavirtamedia usein unohtaa Clintonin hämärän sähköpostiskandaalin ja hänen yhtä hämärät yhteytensä kansainväliseen pankkimaailmaan.

Presidentti Donald Trump on nostanut nationalismin tärkeäksi osaksi politiikkaa ja vaikka USA:n hallinnon kaikki linjaukset kauppapolitiikassa eivät ole EU:n ja sitä kautta Suomen etu, ei USA:n näkökulmasta näin tarvitsekaan olla. Trump tekee juurikin vaalilupauksiensa mukaista ”America first” politiikkaa, jonka ansiosta hänet Yhdysvaltojen presidentiksi valittiin. Samalla tavalla pitäisi toimia myös eurooppalaisten valtioiden. Oma kansa ensin, omien kansalaisten asiat ensin ja oman valtion asiat kuntoon ennen maailmanparantamista: “Finland first”. Näin tulisi Suomessakin politiikkaa tehdä.

Janne Nyholm, kaupunginvaltuutettu (ps)
Antti Pakkanen, kaupunginvaltuutettu (ps)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa