Maan johto vieraantunut kansan arkielämästä

Suomalaiset rakastavat isänmaataan. Siksi monet kansalaiset, aivan liian monet, kokevat loukkaavana sen, että valtiovalta on kääntänyt heille selkänsä.

Kataisen-Stubbin hallitukset ovat jättäneet Suomen ja suomalaisten asiat liian vähälle huomiolle. Aikaa ja varoja on riittänyt monenmoisiin maailmanparannushankkeisiin, joita veronmaksajat ovat kustantaneet. Oman maamme epäkohdat ja puutteet ovat samanaikaisesti kasvaneet ja kärjistyneet. Maan johto on vieraantunut oman kansansa arkielämän todellisuudesta, mikä ikävästi näkyy myös eräiden johtohenkilöiden katteettomana ylimielisyytenä. Suomi on luisunut ja luisuu taantuman alamäessä. Näin ei voi jatkua. Kehityksen suuntaa on muutettava.

Käynnissä olevat eduskuntavaalit ovat tärkeimmät vuosikymmeniin. Eduskunnan kokoonpanon lisäksi näissä vaaleissa ratkaistaan myös välttämättömän yhteiskunnallisen asennemuutoksen suunta ja sisältö, eli yleiset suomalaiset arvot, jonka pohjalle uutta rakennetaan. On tullut aika keskittyä Suomen ja suomalaisten asioiden hoitamiseen. On tullut aika siirtyä löysästä mielikuvapolitiikasta takaisin reaalipolitiikkaan, jossa asiat hoidetaan asioina.

Erityisesti yleinen asennemuutos koskettaa meidän vaalipiirimme asukkaita. Elämää on ja täytyy olla muutamien kasvukeskusten ulkopuolellakin. Koko maa on pidettävä asuttuna ja yhdyskuntarakenteiltaan toimivina. Tasavertaisia palveluja ja elämän edellytyksiä on turvattava kansalaisille asuinalueesta riippumatta.

Ensisijainen tehtävä on laittaa vientiteollisuuden kilpailukyky kuntoon, saada talouden rattaat pyörimään ja sitä kautta parantaa nykyinen hälyttävä työllisyystilanne. Taloudellinen toimeliaisuus ja työ tuo verotuloja valtion ja kuntien kassoihin. Työn ja yrittäjyyden kautta talous tasapainottuu, ns. leikkauslistat supistaisivat ostovoimaa ja taloutta entisestään.

Peter Muurman, kansanedustajaehdokas (ps.), Hamina

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa