Haminassa on vain Perussuomalaisia persuja

Reimari 21.6. uutisoi näyttävästi etusivulla otsikossaan, että ”Haminassa on vain halla-aholaisia persuja”. Otsikointi ei mielestäni ole kovinkaan onnistunut, joten korjataanpa hieman.

On vain yksi Perussuomalainen puolue, jonka puheenjohtajana on demokraattisesti valittu Jussi Halla-aho. Jäsenistössämme oli varmasti sekä Halla-ahon että Terhon kannattajia. Se, että Haminan Perussuomalaisten osalta seistään uuden valitun puoluejohdon takana ei siis tee jäsenistöstä saati paikallisyhdistyksestä ”halla-aholaisia”. Seisoimme puoluejohdon takana myös Soinin aikaan niin myötä- kuin vastamäissä. Emme silloinkaan olleet mitään ”soinilaisia”, vaan Perussuomalaisia persuja Haminasta. Ilman lisänimikkeitä, yleistyksiä taikka henkilöpalvontaa vaikka toimittaja niin haluaakin otsikoinnissaan antaa ymmärtää.

Itse olen toki tyytyväinen Jussi Halla-ahon valinnasta puolueen puheenjohtajaksi. Uskon että muutos tuo sitä kaivattua terävyyttä Perussuomalaisten ajamaan politiikkaan. Äänestäjien, kentän sekä jäsenistön kritiikki hallituksen politiikkaa kohtaan kaikui vanhalle puoluejohdolle kuin kuuroille korville, ja luotan että uusi puoluejohto keskittyy jälleen jäsenille sekä äänestäjille tärkeiden asioiden ajamiseen, jossa maahanmuuttolinjaus on yhtenä tärkeänä kappaleena.

Timo Soinin sekä muiden puoluekarkureiden syrjähyppy ei vaikuta Perussuomalaisten toimintaan piiri- tai paikallistasolla. Loikanneiden kansanedustajien lisäksi koko valtakunnassa puhutaan vain kourallisesta jäseniä, jotka ovat nähneet tulevaisuutensa sinisenä. Rivit ovat siis näin sisäpiiristä tarkkailevana huomattavasti suoremmassa mitä pelkästään uutisotsikoita lukemalla voisi kuvitella. On myöskin jo huomattavissa että Perussuomalaisten äänestäjien luottamus puolueeseen on palaamassa ja kannatuskäyrät vaikuttaisivat kääntyvän nousuun.

Myöskään Haminan perussuomalaisten valtuustoryhmän toimintaan eduskuntaryhmän hajoaminen ei vaikuta. Moni valtuustoryhmämme jäsenistä ei ole puolueen jäseninä, mutta tavoitteemme on edelleen samat mitä ne olivat ennen kuntavaaleja. Meillä oli oma kaikkien ehdokkaiden kesken suunnittelema vaaliohjelma, jonka toteutumista aiomme nyt yhtenäisenä joukkona kaupunginvaltuustossa edistää.

Janne Nyholm
Valtuustoryhmän puheenjohtaja

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa