Ampumarata sopii entiseen uimahalliin

Tein Haminan kaupunginvaltuustossa 31.1. valtuustoaloitteen ilma-aseradan rakentamisesta vanhan käytöstä poistetun uimahallin tiloihin. Kaupungin ainoa sisäampumarata sijaitsee Kokkokallion väestönsuojassa. Aiemmin ilma-aseratoja on ollut muuallakin, mutta ruutiaseille vain Kokkokallio on riittävän turvallinen. Seuraava lähin sijainnee Lappeenrannassa.

Koska jotkut ovat käsittäneet, että ruutiaseharrastajat olisivat hankaloittaneet ilma-aseammuntaa, muutama selvennys lienee paikallaan.

Kokkokalliossa on radat niin ilma- kuin ruutiaseillekin. Ratoja käyttää kolme ampumaseuraa. Ilma-aseharrastuksen kasvun ja puuttuvan toisen radan takia ilma-aseratoja on jouduttu sijoittamaan ruutiaseradalle, jolloin ruutiaseharrastus on vaikeutunut kohtuuttomasti.

Ilma-aseradan rakentaminen vanhan uimahallin tiloihin ei olisi erityisen kallisto. Toisen ruutiaseradan rakentaminen taas olisi erittäin kallista. Uusi ilma-aserata vähentäisi paineita Kokkokallioon, kun todennäköisesti suuri osa ilma-aseampujista siirtyisi uudelle radalle. Samalla vanhalle uimahallille saataisiin järkevää käyttöä.

Hannu Järvinen

Turvallisuusalan työntekijä
Kaupunginvaltuutettu (ps.) Hamina

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa