Kuntavaalit ovat myös linjavaalit

Suomeen on käytännössä syntynyt merkillinen yksipuoluejärjestelmä, johon kuuluvat kaikki vasemmistoliitosta kokoomukseen – siis kaikki paitsi perussuomalaiset. Kokoomus ja keskusta eivät yhdessä pysty muodostamaan enemmistöhallitusta. Nyt ne kilpailevat keskenään kumpi niistä on vihervasemmistolle suositumpi tai suotuisampi apupuolue, toinen hallituksessa ja toinen oppositiossa tekemässä itsensä tykö seuraavaan hallitukseen.
Tilanne on antanut mahdollisuuden ja tilaa vasemmistolle ajaa radikaalimpaa vasemmistolaista talouspolitiikkaa ja vihreille ajaa yltiöpäisempää ekopolitiikkaa.
Poliittinen asetelma on kestämätön. Poliittista yksipuoluejärjestelmää muistuttavassa tilanteessa puolue-eliitti päättää, kansalaismielipide on helppo sivuuttaa. On vaikea kuvitella, että suomalaiset äänestäjät olisivat tietoisesti tähän pyrkineet tai sitä tavoitelleet. Tähän on vaivihkaa ja salakavalasti päädytty. Kuntavaalit ovat kuntavaalit, mutta kaikki yleiset ja yhtäläiset vaalit ovat myös linjavaaleja. Poliittisen vinoutuman oikaiseminen tekee näistä kuntavaaleista aivan erityiset linjavaalit.
PETER MUURMAN
perussuomalaiset
Hamina

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa