VALTUUSTOALOITE KONSULTTIYHTIÖIDEN KÄYTÖN VÄHENTÄMISEKSI JA RAJOITTAMISEKSI KUNNALLISESSA PÄÄTÖKSENTEOSSA

VALTUUSTOALOITE KONSULTTIYHTIÖIDEN KÄYTÖN VÄHENTÄMISEKSI JA RAJOITTAMISEKSI KUNNALLISESSA PÄÄTÖKSENTEOSSA

Haminan kaupungissa konsulttiyhtiöiden käytöstä on tullut enemmin tapa kuin poikkeus. Kaupunkistrategian valmistellut konsulttiyhtiö maksoi kaupungille n. 40.000 €, kouluverkkoselvitykseen sekä kiinteistöstrategiaan liittyvissä asioissa vastaava luku on vähintään 33.000 €. Nämä ovat lukuja ainoastaan muutamien viime kuukausien ajalta.

Konsulttien käyttäminen on paitsi vastuutonta ja huonoa hallintopolitiikkaa niin myöskin ulkoistaa kaupungin omien työntekijöiden ja viranhaltijoiden ajattelun lisäksi veronmaksajien rahoja kuntarajojen ulkopuolelle. Uhkana on myös se että valta ja vastuu vieritetään julkiselta hallinnolta yksityisille konsulttiyhtiöille. Tämä johtaisi myös pahimmillaan siihen, että päätösten valmistelu siirtyy jonnekin julkisuusperiaatteen ulottumattomiin sekä pois kuntien omasta päätäntävallasta.

Esitämme valtuustoaloitteessamme että konsulttiyhtiöiden käyttöä vä- hennetään. Konsulttiyhtiöiden käyttöön tulee asettaa selkeät pelirajat ja –säännöt. Esitämme, että kaikki alle 10.000 € maksavat konsulttiyhtiöiden käytöt päättäisi jatkossa kaupunginhallitus ja yli 10.000 € maksavat käsiteltäisiin kaupunginvaltuustossa. Tällöin päästäisiin eroon sellaisista konsulttien käytöstä jossa viranhaltija omalla päätöksellä ulkoistaa oman työnsä. Konsulttiyhtiöiden käyttöön pitäisi myös erotella kaupungin tulevien vuosien talousarvioon tietty summa, esimerkiksi 40.000 €/vuosi, jota ei saisi ylittää.

Aloitteemme johdosta kaupungin asioiden valmistelu sekä päätösvalta pidettäisiin paremmin omien päättäjiemme käsissä alusta loppuun, avoimuus päätöksenteossa lisääntyisi sekä saisimme aikaan myös rahallisesti säästöjä.

Perussuomalaisten Haminan valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa